+31 (0)6 12 54 26 33

Javastraat 68, Nijmegen

KvK: 58990895

Btw: NL853269488B01

©2019 Pennock & Postema

Grenzen stellen en ouders bereiken

NIX18 ...

Maar niet alle ouders willen of kunnen de NIX18 regel hanteren. Wij onderzochten in een regio in Zuid-Holland zuid waarom ouders wel of niet bereikbaar zijn voor informatie over NIX18, en waarom ze de regel wel of niet hanteren. Vervolgens ontwikkelde we drie nudges die hierop inspelen. 

Coca-Cola streeft naar een 100% circulaire drinkbeleving. Om plastics hoogwaardig te kunnen recyclen moeten ze zo schoon mogelijk ingezameld worden. Daarvoor is het belangrijk dat festivalbezoekers de gebruikte plastics op de juiste manier inleveren op de daarvoor bestemde plek. Of dit wel of niet gebeurt, hangt af van een aantal factoren. Op basis van literatuuronderzoek heeft Lieske twee interventies ontwikkeld die inspelen op deze factoren. 

Bord met teller en impact

Dit bord werd op festivals geplaatst bij een bar waar plastics ingeleverd konden worden. Het bord laat zien hoeveel plastics er ingeleverd zijn, en wat de impact is van het recyclen van plastics. Ieder uur werd het aantal ingeleverde plastics op de teller bijgewerkt. Hiermee wordt directe feedback gegeven op recycle-gedrag. Het tonen van de impact van recyclen biedt kennis en inzicht, verhoogt verantwoordelijkheidsgevoel en activeert milieuvriendelijke waarden. 

 

 

Als bezoekers van een festival ervoor kiezen om onder deze boog door te lopen, krijgen ze een armband. Hiermee gaan ze de commitment aan om hun gebruikte plastics te recyclen. De armband laat daarnaast zien hoe veel festivalbezoekers voor recycling zijn, en herinnert mensen eraan om te recyclen.

 

Boog met armband