Voor 24 uur per week en € 1.050,- netto per maand.

Gezocht:
Gedrags-wetenschapper (Parttime)

Ga jij Solliciteren naar de functie van gedragswetenschapper?

Wij zijn op zoek naar een gedragswetenschapper die passie heeft voor het ontwikkelen en realiseren van interventies (nudges) en het leuk vindt om ervoor te zorgen dat een project soepel verloopt. Ben jij dit en wil je onderdeel worden van P&P? Stuur dan je motivatie en CV naar Mats via mwp@pennockpostema.com. Solliciteren op deze vacature kan tot 1 april 2019.

P1030582.JPG

Over Pennock & Postema

Wij zijn Pennock & Postema, een onderzoeks-adviesbureau in Nijmegen. Vijf jaar geleden hebben we als studiegenoten na ons afstuderen het bedrijf opgericht. Tegenwoordig zijn we met z’n drieën: Julie, Stan en Mats.


Ons doel is om een toestand te creëren waarin het voor mensen makkelijk is om in hun gedrag een balans ervaren tussen lange termijn verstandig gedrag en korte termijn makkelijk gedrag.


Dit doen we door organisaties te helpen met gewenst gedrag uitlokken bij hun doelgroep. Meestal doen we dat met een social nudging traject. We onderzoeken dan voor een bepaald gedrag welke drijfveren de oorzaak daarvan zijn. Op basis van die drijfveren stellen we een advies op over wat een klant kan doen om gewenst gedrag uit te lokken. Vaak hoort het bij een social nudging traject om zelf aan de slag te gaan met dat advies. We ontwikkelen, realiseren, implementeren en toetsen dan social nudges (interventies) naar aanleiding van het advies. Een social nudging traject neemt vaak 9 tot 12 maanden in beslag.


We werken in opdracht van verschillende typen organisaties, van (semi-)overheden tot aan commerciële organisaties, zolang de opdracht als doel heeft om gezond of maatschappelijk verantwoord gedrag te stimuleren. Zo ondersteunen we o.a. de KNVB met het verhogen van het spelplezier in het amateurvoetbal, helpen we The Coca-Cola Company met duurzaam gedrag uitlokken en adviseren we GGD’s hoe zij ouders met NIX18 kunnen helpen.

KENMERKEN

Aan welke eisen moet je voldoen om gedragswetenschapper bij P&P te worden? Het belangrijkste is dat bij alles wat je doet, je werkt vanuit jouw visie of vanuit jouw idealen. Je zet de gedragswetenschappen in om de wereld in jouw ogen een beetje beter te maken. Je helpt klanten en neemt opdrachten aan, omdat je het daarmee voor mensen makkelijker maakt om een balans te vinden tussen korte termijn gemak en lange termijn verstandige keuzes. Je wordt gemotiveerd doordat je de problemen van klanten dankzij een goede dienst kunt oplossen.


We zijn op zoek naar een gedragswetenschapper met de volgende kenmerken:

 • Je wilt werken om van waarde te zijn, niet om geld te verdienen

 • Je ziet werk als iets waarin je jouw persoonlijke waarden wilt nastreven

 • Je hebt een achtergrond in communicatie- en/of gedragswetenschappen (HBO/WO)

 • Je vindt het leuk om ervoor te zorgen dat een project soepel verloopt, op tijd afgerond kan worden en binnen budget blijft

 • Je vindt het leuk om creatieve nudges te ontwikkelen en realiseren

 • Je kunt goed ouwehoeren

 • Je werkt graag samen

 • Je kunt open over jezelf zijn

 • Je neemt initiatief

 • Je bent niet snel van je a propos

 • Je ziet vaak wat er beter kan

 • Je zegt vaak wat je denkt dat er beter kan

 • Je denkt vaak na over hoe gedragswetenschappen het beste toegepast kunnen worden

 • Je bent van mening dat gedragswetenschappen meer toegepast zouden moeten worden

 • Je gaat graag informeel met collega’s om

WhatsApp Image 2018-07-31 at 10.47.13.jp

Werkzaamheden

Als part-time gedragswetenschapper bij Pennock & Postema houd je je bezig met:

 • Projectmanagement

 • Social nudges ontwikkelen

 • Social nudges implementeren

 • Verwachtingen van klanten managen

 • Klanten adviseren

 • Producten en diensten verbeteren

 • Vrijdagmiddagborrel

 • Jezelf en je collega’s ontwikkelen

 • Interviews

 • Observaties

 • Interventies toetsen

 • Rapporten schrijven

 • Literatuuronderzoek

 • Data-analyse

 • Vragenlijstonderzoek

Een hypothetische werkweek

Een puur hypothetische werkweek als parttime gedragswetenschapper bij Pennock & Postema bestaat uit drie werkdagen.


Je begint op maandagochtend om 09.00 met een kop koffie. Je zet de kantoormuziek aan. Vervolgens inventariseer je hoe het er met de projecten waar jij verantwoordelijk voor bent voor staat. Je onderneemt acties om ervoor te zorgen dat de projecten soepel blijven lopen, op tijd afgerond kunnen worden en binnen budget blijven. Deze ochtend betekent dat veel contact met een aantal klanten. Maandagmiddag heb je een creatieve sessie met een klant. Op basis van het door je collega’s uitgevoerde onderzoek verken je met de klant mogelijke social nudges. Je let erop dat de nudges leuk zijn, maar ook dat ze effect hebben, betaalbaar zijn en niet op de lange termijn in de vergetelheid raken. Na de creatieve sessie plan je gelijk met de klant vervolgstappen in.


Toevallig heb je deze week op dinsdag en woensdag geen taken ingepland. Een andere week zouden dat andere dagen kunnen zijn. Dat is afhankelijk van de werkzaamheden en je eigen planning.


Donderdagochtend bespreek je met een collega en een potentiële klant een voorstel en een begroting voor een mogelijk nieuw project. Je let vooral op of je voldoende uren voor projectmanagement hebt en of dit voorstel de juiste verwachtingen bij de klant creëert. Vervolgens overleg je met je collega wat verbeterpunten zijn in het aanlooptraject naar een nieuw project, gezien vanuit zowel jou en je collega’s als vanuit de klant. ’s Middags heb je samen met een andere collega de presentatie van een nieuwe gedragskaart bij een bestaande klant en vervolgens een evaluatie van het traject tot zo ver.


Op vrijdagochtend ben je bezig met het ontwikkelen en realiseren van de nudges van maandagmiddag. Je achterhaalt wat de juiste materialen zijn en wat deze kosten. Ook zoek je welke wettelijke vereisten er aan het implementeren van de social nudges zitten. ’s Middags bespreek je met een collega met welke methode we het beste een effect van de nudges kunnen meten. Vervolgens heb je contact met de klant over het implementeren van de nudges en het uitvoeren van de effectmeting. We sluiten de week af met een drankje.

Waar, wanneer en voor hoelang?

Het kantoor van P&P staat in Nijmegen. Je werkt ongeveer 24 uur per week, meestal drie dagen per week van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00.


Je eerste werkdag is op 1 mei 2019. In overleg kan dat ook eerder zijn. Je voorlopig laatste werkdag is op 31 oktober 2019. Begin oktober bespreken we of we deze manier van samenwerken gaan voortzetten.


Het liefst nemen we nu iemand voor onbeperkte tijd aan, maar we willen geen onrealistische verwachtingen scheppen. Of we iemand voor onbeperkt aannemen, is namelijk afhankelijk van hoe goed het met P&P gaat. Nu gaat het heel goed. Hoe dat over zes maanden is, kunnen we dan pas met zekerheid zeggen. We verwachten dat het goed blijft gaan, maar je weet het natuurlijk maar nooit. Om te voorkomen dat we valse hoop creëren en we je moeten teleurstellen, willen we eerst een half jaar kijken hoe het gaat. Als tegen oktober blijkt dat het nog steeds goed gaat met P&P en we dat allemaal willen, dan houden we je graag!

ZZP

In eerste instantie werk je als zzp’er in opdracht van Pennock & Postema. Heb je geen idee wat dat betekent? Geen probleem! We leggen je alles in detail uit. Mocht dat nodig zijn en/of je dat prettig vinden, dan helpen we je ook met alles dat geregeld moet worden om aan de slag te kunnen. Van inschrijven in de Kamer van Koophandel tot belastingaangifte. Voor dat laatste mag je overigens gebruik maken van onze accountant.

Salaris

Voor de 24 uur per week dat je werk, ontvang je € 1.050,- netto per maand.

Contactgegevens

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met:


Mats Postema


Javastraat 68

6524 MG

Nijmegen


+31 (0)6 12 54 26 33

mwp@pennockpostema.com

www.pennockpostema.com


KVK:       58990895


IBAN:     NL83 RABO 0135 1687 40

BTW:      NL853269488B01

+31 (0)6 12 54 26 33

Javastraat 68, Nijmegen

KvK: 58990895

Btw: NL853269488B01

©2019 Pennock & Postema