Onze expertise: het beste uit gedrag halen. We kijken naar gedrag als de basis van jouw organisatie, doelen en ambities. Wij helpen je grip te krijgen op gedrag en het beste uit gedrag te halen.​ 

 

Hoe? Met een lange termijn visie op gedrag voor jouw organisatie, en door op korte termijn stappen te zetten naar succes met behulp van gedrag. 

Plastic recyclen op festvials

Hoe kun je recyclegedrag uitlokken op festivals? In opdracht van Coca-Cola ging Lieske tijdens haar stage met deze vraag aan de slag. Ze testte het gebruik van directe feedback, inzicht geven in de impact en het aangaan van een commitment om bezoekers op festivals te stimuleren om plastic te recyclen. 

Coca-Cola streeft naar een 100% circulaire drinkbeleving. Om plastic hoogwaardig te kunnen recyclen moeten ze zo schoon mogelijk ingezameld worden. Daarom is het belangrijk dat festivalbezoekers hun gebruikte plastic op de juiste manier inleveren op de daarvoor bestemde plek. Of mensen wel of niet recyclen, hangt af van een aantal motieven. Op basis van haar onderzoek heeft Lieske twee interventies ontwikkeld die inspelen op deze motieven. 

Bord met teller en impact

Dit bord werd op festivals geplaatst bij een bar waar plastics ingeleverd konden worden. Het bord laat zien hoeveel plastics er ingeleverd zijn, en wat de impact is van het recyclen van plastics. Ieder uur werd het aantal ingeleverde plastics op de teller bijgewerkt. Hiermee wordt directe feedback gegeven op recycle-gedrag. Het tonen van de impact van recyclen biedt kennis en inzicht, verhoogt verantwoordelijkheidsgevoel en activeert milieuvriendelijke waarden. 

 

 

Als bezoekers van een festival ervoor kiezen om onder deze boog door te lopen, krijgen ze een armband. Hiermee gaan ze de commitment aan om hun gebruikte plastics te recyclen. De armband laat daarnaast zien hoe veel festivalbezoekers voor recycling zijn, en herinnert mensen eraan om te recyclen.

 

Boog met armband

 

De afgelopen vijf maanden heb ik met veel plezier stage gelopen bij Pennock & Postema. Toen ik begon, lag er nog geen concreet project. Hierdoor kreeg ik de vrijheid om zelf mee te denken over de invulling hiervan. Ik houd me graag bezig met duurzaamheid, dus het leek me heel interessant om hier iets mee te doen! Al snel bleek dat ik voor Coca-Cola onderzoek kon gaan doen naar recycling op festivals. Ik wilde graag onderzoeken op welke manier festivalbezoekers gemotiveerd kunnen worden om hun gebruikte plastic beker op de juiste manier in te leveren, zodat ze gerecycled kunnen worden. 

Ik heb mijn stageperiode als enorm leerzaam ervaren! Elke dag ging ik met plezier naar kantoor toe, en ik heb veel mogen zien en leren. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ik afgestudeerd ben met een mooi cijfer! Nu ga ik lekker van de zomer genieten en op zoek naar een nieuwe uitdaging!

- Lieske Zonderland

Lieske, bedankt! 

Wij willen Lieske bedanken voor haar enthousiasme, inzet en ideeën. We zullen je positiviteit en gezelligheid missen. Gefeliciteerd met het halen van je scriptie en met je diploma. Je hebt het dik verdiend na al je harde werk en inzet!

Javastraat 68, Nijmegen

KvK: 58990895

Btw: NL853269488B01

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

©2019 Pennock & Postema